Kiderült, kik lesznek a szlovák hokisok ellenfelei a 2021-es világbajnokságon

2020. május 20. - 12:39 | Sport

A szlovák jégkorong-válogatott az A csoportban szerepel majd a jövő évi világbajnokságon, ahol többek közt az oroszok, a svédek és a csehek lesznek az ellenfelei.

Kiderült, kik lesznek a szlovák hokisok ellenfelei a 2021-es világbajnokságon
Fotó: TASR

A csoportbeosztást a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) hozta nyilvánosságra, amely kialakításakor az aktuális világranglistát vették figyelembe. A rangsort a válogatottak elmúlt négy évben elért világbajnoki és olimpiai eredményei alapján állítják fel. Ezeket általában az aktuális világbajnokság után hozzák nyilvánosságra, de az idei torna a koronavírus-járvány miatt elmaradt.

Szlovákia 2835 ponttal a kilencedik helyen áll, az első Kanada 3470 ponttal.

A jövő évi világbajnokságnak Fehéroroszország és Lettország ad otthont, az A csoport küzdelmeit Minszkben rendezik, míg a B csoportét Rigában.

Az idei, elhalasztott világbajnoki csoportbeosztáshoz képest annyi változott, hogy a szlovákok Kanada és Németország helyett Oroszországgal és Svájccal találkoznak.


A 2021-es világbajnokság csoportbeosztása:

A csoport (Minszk): Oroszország (2.), Svédország (4.), Csehország (5.), Svájc (8.), Szlovákia (9.), Dánia (12.), Fehéroroszország (13.), Nagy-Britannia (19.)

B csoport (Riga): Kanada (1.), Finnország (3.), USA (6.), Németország (7.), Lettország (10.), Norvégia (11.), Olaszország (15.), Kazahsztán (16.)


-para-