Kiderült, mennyi lesz az átlagfizetés a Jaguar Land Rover szlovákiai gyárában

2015. december 16. - 21:04 | Belföld

A Pravda napilap értesülése szerint 2016 és 2018 között bruttó 1225 euró lesz az átlagbér a Jaguar Land Rover szlovákiai gyárában. Az elképzelések szerint ez az összeg 2019-re elérhetné a bruttó 1300 eurót.

Kiderült, mennyi lesz az átlagfizetés a Jaguar Land Rover szlovákiai gyárában
Fotó: Reuters - illusztráció

Az 1225 eurós bruttó bér nem a tiszta fizetés, ebből kerülnek levonásra a különböző adók és járulékok.

"A közeljövőben feltételezhető, hogy az autógyárakban fizetett bérek növekedni fognak, mivel az iparágban növekszik a konkurencia. Meggyőződésem, hogy a jelenlegihez képest hamarosan 10-15 százalékkal növekedhetnek a bérek az autóiparban" - nyilatkozta a Juraj Sinay, az Autóipari Szövetség elnöke.

Bár a Jaguar Land Rober átlagon felüli bérezést ígér, nem a legjobban fizető autógyár lesz az országban.

A Volkswagennél 1750 euró a bruttó átlagbér, és a zsolnai KIA-nál ugyanez 1215 euró. A nagyszombati PSA Peugeot Citroënben átlagosan bruttó 1100 eurót keresnek a dolgozók.

A statisztikákba egyébként nem számították bele a menedzsment tagjainak fizetését. Ha az összes dolgozó bérét beleszámítanák a statisztikába, akkor feltüntetett átlagbér mindegyik autógyárnál jóval magasabb volna.

A Jaguar az első fázisban 1,4 milliárd eurót tervez beruházni, az új, Nyitra melletti gyártóüzemében pedig 2800 munkahely létesülhet. Az első autó leghamarabb 2018-ban gurulhat ki a gyárból. Ha valaki a nyitrai Jaguar Land Rovernél szeretne dolgozni, már lehet is regisztrálni.

(para)