Kiderült, mennyit fognak dolgozni 2023-ban a képviselők a parlamentben

2022. december 3. - 08:48 | Belföld

A parlament tagjainak 2023-ban legalább 79 napot kell az ülésteremben tölteniük. Ez következik a jövő évi ülések menetrendjéből, amelyet a parlament honlapján tettek közzé.

Kiderült, mennyit fognak dolgozni 2023-ban a képviselők a parlamentben
-illusztráció- (Fotó: TASR - Pavel Neubauer)

Összesen hét ülést terveznek.

2023-ban a képviselők először január 31-én kezdenek el tanácskozni, ez az ülés február 17-ig tart majd, utána március 14- én találkoznak, az ülés március 31-ig fog elhúzódni. Ezt követően a törvényhozók május 2-án rendes ülést tartanak, amelynek tervezett hossza 12 napos lesz. A nyári szünet előtt még június 13-tól 30-ig üléseznek.

A képviselők a nyár után, szeptember 12-én térnek vissza a parlamentbe egy 11 napos munkára. Ezt követően egy októberi ülésen kell találkozniuk, amely a menetrend szerint október 17-én kezdődik és nyolc napig tart. A 2023-as év utolsó rendes ülését november 28-tól december 15-ig tartják.

A tényleges ülésnapok száma csökkenhet és növekedhet. Ez attól függ, hogy a képviselők milyen gyorsan tudják megvitatni az ülés napirendjét. A parlament a rendszeres üléseken kívül rendkívüli üléseket is tarthat. Ezek vonatkoznak például egy kormánytag visszahívására tett javaslatra vagy egy konkrét témára, amelyet a képviselők meg akarnak tárgyalni.

TASR/para

Címkék: szlovák parlament