Kiderült, mi lesz azzal a rengeteg tablettel, amelyeket a népszámláláson használtak

2022. január 27. - 14:31 | Belföld

A 2021-es népszámlálás során használt táblagépeket az állam az önkormányzatoknak adományozza. Ezt Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnöke jelentette be csütörtökön a parlamenti közigazgatási és régiófejlesztési bizottságának az elnökével, Jozef Lukáčcsal (Sme rodina), valamint a Staisztikai Hivatal vezetőjével, Alexander Ballekkel.

Kiderült, mi lesz azzal a rengeteg tablettel, amelyeket a népszámláláson használtak
Fotó: TASR - illusztráció

"A népszámlálás során felhasznált csaknem 6000 táblagépet az állam nem értékesíti használt áruként, nem helyezi raktárba, hanem az önkormányzatokat segíti velük, amelyek az iskolákban vagy az idősotthonokban is felhasználhatják" - mondta Kollár.

A tavalyi népszámlálás kapcsán Kollár megemlítette, minden rendben zajlott, és ebben az önkormányzatoknak is jelentős érdemük van. Ballek hozzátette, a tabletek adományozása által is értékelik az önkormányzatok munkáját. "Az ő aktív hozzáállásuk nélkül nem születhetett volna ilyen eredmény az adatgyűjtésben" - mondta.

Egy tablet ára kétszáz euró körül mozog, az állam minden önkormányzattal adományozási szerződést ír alá. A táblagépeket március végéig meg kellene kapniuk.


(TASR)