Kiderült, mi okozta a keddi gázrobbanást

Részleteket egyelőre nem árultak el.

Kiderült, mi okozta a keddi gázrobbanást
Fotó: ORF/Rotes Kreuz Gänserndorf

Műszaki okok állnak a legfontosabb osztrák gázterminál történt keddi robbanás hátterében, közölte a rendőrség a Twitter-oldalán, de részleteket egyelőre nem árultak el.

 

 

Amint arról korábban beszámoltunk, kedden reggel óriási robbanás történt a Pozsonytól mindössze néhány kilométerre fekvő, ausztriai Baumgarten an der March községben.

Ausztria legjelentősebb földgázelosztó terminálján történt a robbanás. A 18 helyszíni sérült közül már senki nincs életveszélyben, viszont a robbanás során egy személy életét vesztette.

Az erős robbanást Stupava, és a Pozsonyhoz tartozó Dévényújfalu (Devínska Nová Ves) lakói is hallották, és az óriási lángokat is látni lehetett a szlovák oldalról.

Az Eustream szlovák gázvezeték-üzemeltető közölte: a robbanás miatt leállították a Baumgartenbe irányuló szállítmányokat. A vállalat szóvivője szerint az eset nincs hatással a szlovákiai földgázkészletekre.

Helyreállították a tranzitvezetékeket

Helyreállították a szomszédos országokba irányuló fő tranzitvezetékeket a legjelentősebb osztrák földgázelosztó terminálon - közölte a hálózatot üzemeltető Gas Connect Austria vezetője az ORF osztrák rádióban szerdán.

Harald Stindl elmondta, hogy még kedden éjfél előtt újra üzembe helyezték a tranzitvezetékeket, amelyek teljes kapacitáson működnek. A vezetékek újbóli üzembe helyezéséről a tűzoltóság és a rendőrség alapos szakértői vizsgálatát követően határozott a vállalat.


MTI/24.hu/para