Kiderült, mi történt a magyarlakta faluból származó fiatallal, aki a vadásznapon vesztette életét

2022. szeptember 13. - 10:57 | Régió

Halálos áramütést szenvedett egy 21 éves fiatal, miközben a hangosítást végezte a Rimaszombathoz tartozó Mezőtelekesen (Mojín) rendezett vadásznapon. Bátyja szerint nem volt minden rendben a magasfeszültségű villanyoszloppal, amit az ellenőrző technikus is megerősített – írja a Čas.sk.

Kiderült, mi történt a magyarlakta faluból származó fiatallal, aki a vadásznapon vesztette életét
Illusztráció (Fotó: TASR)

A többségében magyarlakta Csákányházáról (Losonci járás) származó 21 éves Dávid, valamint 26 éves testvére, Ján már évek óta segédkeztek a hangtechnika összeállításában a különféle rendezvényeken. Így volt ez a vadásznapon is, amit a helyi vadászszervezet rendezett.

Ján a Nový Časnak elmondta, hogy kitette testvérét a községben, ő pedig elugrott egy-két órára még valamit elintézni. Mielőtt visszatért volna, hívtak neki, hogy tragédia történt – Dávid áramütést szenvedett, életét pedig már nem tudták megmenteni.

Ján elmondása szerint a helyszínen találkozott egy ellenőrző technikussal, aki szerint már akkor hibáztak, amikor a szervező rögtön a feketén elhelyezett villanyoszlopról akarta odahúzatni a villanyt. Az ugyanis nem volt megfelelően bekötve, a doboza pedig nem volt hitelesítve. A földelés sem volt bekötve, emellett a nulla vezeték teljesen el volt rohadva. Ján szerint az ő technikájuk rendben volt, mivel három nappal korábban is használták.

Elmondása szerint Dávid nem először csinált ilyet, volt benne gyakorlata. „A technikus szerint bármilyen védelmet tehettünk volna az oszlopra, amit természetesen meg is tettünk, az senkit sem mentett volna meg, bárkit megölhetett volna” – tette hozzá Ján, aki nem érti, miért őt hallgatták ki a rendőrök, amikor ott sem volt a tragédia idején. Ugyan senkit sem akar hibáztatni, de azt szeretné ha mindent rendesen kivizsgálnának, és igazságot szolgáltatnának.


(Čas.sk)