Kiderült, mire költi Kaliňák a lét 2018-ban

Rendőri felszerelés, tűzoltósági technika, ügyfélközpontok - a belügyminisztéium legfőképp ezekre költi majd a rendelkezésére álló pénzt 2018-ban.

Kiderült, mire költi Kaliňák a lét 2018-ban
Fotó: TASR

A TASR hírügynökséget Ivan Netík, a belügyminisztérium kommunikációs osztályának igazgatója tájékoztatta a tárca 2018-as prioritásairól.

Netík elmondása szerint a minisztérium elsődleges feladatai közé tartozik, hogy országszerte további, modern ügyfélközpontokat hozzanak létre, ahol a lakosok kényelmesen intézhetik hivatalos dolgaikat.

Ami a rendőrséget illeti, jelentős összeget költenek majd el azon rendőrőrsök megerősítésére, amelyek mindennapi munkájának jelentős részét teszi ki a "marginalizált csoportok" tagjai által elkövetett rendbontások elleni intézkedés. Ezzel függ össze az is, hogy a romatelepek környékén bevonnák a rendfenntartásba az ottani lakókat is - ezzel pedig létrejön a roma polgárőrség.

A belügy több rendőrkapitányságot és őrsöt is felújít 2018-ban, szakmai téren pedig minél biztonságosabbá akarják tenni a közúti közlekedést, és növelni a közbiztonságot. Ami az eszközbeszerzést illeti, a schengeni határokat őrző alakulatok felszerelését felújítják, és a zsarukat regionális szinten is olyan kütyükkel szerelik fel, amelyek segítik az eltűnt személyek vagy vagyontárgyak utáni nyomozást.

A hivatásos tűzoltók országszerte új technikai eszközöket kapnak majd, és az önkéntes testületek is számíthatnak felújításokat elősegítő anyagi támogatásokra.

(TASR)