Kiderült néhány részlet a komáromi vasútállomáson késelő gútai fiatalról

2023. február 6. - 10:58 | Régió

Rablásért már korábban is elítélték, de most úgy tűnik, csak úgy kedvtelésből késelt.

Kiderült néhány részlet a komáromi vasútállomáson késelő gútai fiatalról
A komáromi vasútállomás, ahol a támadó tengődött (Fotó: Cséfalvay Á. András - archívum)

Mint korábban megírtuk, pénteken este brutálisan megkéseltek egy 26 éves fiatalembert a komáromi vasútállomásnál. A rendőrség néhány órával később azonosította és elfogta a feltételezett támadót, egy 22 éves gútai fiatalt, akiről eddig annyit lehetett tudni, hogy már korábban is elítélték más bűntényekért. Mostani tettének indítéka mostanáig ismeretlen, úgy tűnik, véletlenül választotta ki áldozatát, mivel korábban nem ismerték egymást.

A Joj TV-ek sikerült kiderítenie, hogy a fiatal gyanúsított csak két hete szabadult a börtönből, és amikor az incidens történt, csak céltalanul bolyongott az állomás környékén. A fiatalember, akit egy 7 centiméter pengeélű konyhakéssel legalább hatszor megszúrt a fején, a nyakán, a mellkasán és a hasán, a barátnőjéhez érkezett vonattal, és vélhetően nem sok hiányzott, hogy már a fiatal nő is odaérjen, mivel végül ő volt az, aki az állomástól kocsival elvitte a nem messze lévő kórházba a sérült barátját.

A Joj TV információi szerint a 22 éves Martin hajléktalanokkal bóklászott, velük töltötte az idejét az állomáson, mióta szabadult, és a komáromi hajléktalanszállón éjszakázott. Korábban már lopásért és rablásért is elítélték. Ez utóbbit 2017-ben, még 17 évesen követte el két, 14-14 éves társával. Komárom belvárosában egy férfit követtek, haza az üzletből. Mikor kinyitotta a házánál a kaput, belökték az udvarára. Elvitték a biciklijét, amit tolt hazáig, valamint a zsebéből a pénztárcáját és a bankkártyáját.

A fiatal férfit most gyilkossági kísérlettel gyanúsítják, őrizetben várja a sorsát.

(Joj TV)