Kiderült a nyilvánvaló: a sorosozásba belegárgyult egykori Soros-ösztöndíjas Orbánt Soros-pénzből képviselték 2007-ben

A magyar kormány propagandalapjánál cikket írtak egy nyilvánvaló tényről, csak épp a leginkább közismert részt hallgatták el.

Kiderült a nyilvánvaló: a sorosozásba belegárgyult egykori Soros-ösztöndíjas Orbánt Soros-pénzből képviselték 2007-ben
Fotó: MTI

Magyar Idők hétfőn írást közölt az LMP-s politikusokról, Szél Bernadett mellett a volt pártvezetőről, Schiffer Andrásról is. A cikk címe az, hogy „Évtizedek óta a Soros-hálózat vonzásában”, és „kiderül” belőle, hogy „Schiffer András is a Védegylet oszlopos tagja volt, mindamellett a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) munkatársa és az LMP alapító tagja. A liberális Védegylet mögött már bizonyítottan Soros György áll, aki 2006-ban a magyarországi választási kampány kezdete előtt 43,5 milliárd forintos extra adományt nyújtott az általa alapított szellemi kiképzőközpontnak, a budapesti Közép-európai Egyetemnek (CEU).”

Schiffer a Facebook-oldalán reagált:

„A Magyar Idők mai "leleplezéséhez" csak egyetlen apró kiegészítést tennék, ami nyilván véletlenül maradt ki a cikkből. Amint azt az elmúlt tíz évben számtalanszor elmondtam, igen, 1996–2008 között dolgoztam a TASZ-nak (ennyit a leleplezésről). Ennek keretében, a TASZ akkori ügyvivői testületi döntése alapján, vállaltam el pl. 2007 decemberében Orbán Viktor képviseletét is. Amióta internet van, nyilvános, hogy a TASZ Soros-támogatásokat kapott és kap. Tehát, igen, Magyarország jelenlegi miniszterelnökét Soros-pénzből képviseltem.”

hvg.hu