Kiejtette a kezéből a karácsonykor született gyereket egy nővér, a babának betört a koponyája

2018. december 30. - 11:58 | Belföld

Érthetetlen hibát követett el az egészségügyi nővér, amikor oltást akart adni a csecsemőnek.

A Tvnoviny portálját Milan Oračko, a gyermek nagyapja tájékoztatta, aki családjával hat évvel ezelőtt költözött Angliába Nagyszombatból.

„Izabelka december 25-én jött világra egészségesen a burnley-i kórházban. A tervek szerint másnap az édesanyjával – a fiam feleségével – hazaengedték volna“ – kezdte Izabelka nagyapja.

Másnap reggel oltásra vitték a csecsemőt – akkor történt meg a baleset:

Izabelka kiesett az egészségügyi nővér kezéből és pont a fejére esett.


Forrás: Milan Oračko/Tvnoviny

„Amikor a nővér tudatosította, hogy mi történt, hirtelen rosszul lett. A fiam is jelen volt az esetnél, szerinte pedig a nővér csak szimulálta a rosszullétet, hogy megbocsájthassák neki a hibát“ – tette hozzá Milan.

Az esetet követően a kórház biztosította a szülőket, hogy minden rendben lesz, hogy a gyermek nem sérült meg súlyosan. Izabelka állapota azonban hat órával később romlani kezdett. A további vizsgálatok kimutatták, hogy a gyermek koponyája betört. A csecsemőt ezt követően átszállították egy manchesteri kórházba.

A család állítása szerint próbálták elérni a szlovák nagykövetséget Londonban, de senki sem vette a telefont.

Izabelkára most újabb vizsgálatok várnak, amelyek kimutatják, hogy maradnak-e maradandó nyomai a sérülésének. A kórház elismerte a hibát, de a család szerint alábecsülték az eset súlyosságát.

tvnoviny.sk/para