Kiengedték a kórházból Monika Jankovskát, ügyvédje szerint súlyos egészségkárosodást szenvedett

2021. június 8. - 09:56 | Belföld

Öt nap után pénteken elhagyhatta a kórházat Monika Jankovská egykori igazságügyi államtitkár.

Kiengedték a kórházból Monika Jankovskát, ügyvédje szerint súlyos egészségkárosodást szenvedett
Fotó: TASR

Peter Erdős, Jankovská ügyvédje elárulta, hogy az átfogó kezelések során jelentős és súlyos egészségkárosodást állapítottak meg az egykori államtitkárnál. „Jelenleg nem terveznek vele további eljárásokat. A Fatima-üggyel kapcsolatban jövő héten várható újabb intézkedés, de személyesen vele nincs tervben újabb ügylet. Ez viszont nem azt jelenti, hogy ezeket az ügyeket nem vizsgálják” – nyilatkozta Erdős.

Elmondása szerint most az a legfontosabb, hogy a lehető leghamarabb helyre hozza magát egészségügyileg, hogy abszolválhassa az intézkedéseket azokkal az ügyekkel kapcsolatban, amelyekben gyanúsítottként szerepel.

Az egykor bíróként és államtitkártként is tevékenykedő Jankovskát tavaly márciusban, a Vihar névre keresztelt akció során tartóztatták le a rendőrök, mert azzal gyanúsítják, hogy ő intézte el, hogy a bíróság hitelessé nyilvánítsa azokat a markízás váltókat, melyek alapján Marián Kočner több millió eurót követelt a kereskedelmi televíziótól. Kočnert azóta 19 évre ítélték az értékpapírok meghamisítása miatt.

Monika Jankovská tavaly szeptemberben éhségsztrájkba kezdett a börtönben, de egészségi állapota az éhségsztrájkja 20. napján jócskán leromlott, ezért meg kellett szakítania azt, infúziókat kapott. Az idei év elején a trencséni börtönkórházba került, miután gyógyszertúladagolással próbált véget vetni az életének. Május végén aztán szabadon engedték Jankovskát, de egészségi állapota miatt hamar kórházba került.


TASR/para