Kiengedték a kórházból Navalnij orosz ellenzéki politikust

2020. szeptember 23. - 10:57 | Külföld

Szerdán kiengedték a berlini Charité kórházból Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust, akit súlyos mérgezés gyanújával szállítottak Németországba augusztus 22-én.

Kiengedték a kórházból Navalnij orosz ellenzéki politikust
Fotó: Instagram

Navalnij állapota orvosai szerint kellően javult ahhoz, hogy járóbeteg-ellátás keretében folytassák kezelését. A politikus összesen 32 napot töltött a Charité kórházban, ebből 24-et az intenzív osztályon. Az orvosok szerint jelenlegi állapota és egészsége javulásának üteme a teljes felépülés reményével kecsegtet.

Alekszej Navalnij, Vlagyimir Putyin elnök egyik legismertebb bírálója, augusztus 20-án rosszul lett és kómába esett a Tomszk-Moszkva repülőjáraton. A férfit hozzátartozói kérésére Berlinbe szállították kezelésre. Német, francia és svéd szakértők megerősítették hívei gyanúját, hogy a politikust megmérgezték.

Közben a 24.hu arról ír, hogy francia sajtóértesülés szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta Macronnak, hogy az ellenzéki politikus önmagát mérgezhette meg novicsokkal.

Ugyanakkor a francia lap forrásai szerint Macron visszautasította ezt az elméletet.

Navalnij a cikk megjelenése után gúnyos posztban reagált az Instagramon, hogy ezek szerint a terve az volt, hogy meg is öli magát, és most hülyén néz ki, amiért csak kómában volt 18 napig.

MTI/24.hu