Kifosztottak egy személykocsit Csallóközcsütörtöknél, az elkövetőket a bankkártya buktatta le

2020. szeptember 3. - 14:17 | Régió

Eljárást indítottak három férfi ellen, akik feltörtek és kifosztottak egy személyautót Csallókőzcsütörtök (Dunaszerdahelyi járás) közelében.

Kifosztottak egy személykocsit Csallóközcsütörtöknél, az elkövetőket a bankkártya buktatta le
Fotók: Rendőrség - további képekért kattints!

Mária Linkešová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint az eset múlt héten szombaton történt Csallóközcsütörtök és Vörösmajor (Hviezdoslavov) között. A három férfi egy Peugeot 3008 típusú autót szemelt ki. Egyikük betörte a kocsi oldalsó ablakát, majd a lyukon benyúlva kinyitotta az ajtót.

Az autóból ellopták a tulajdonos pénztárcáját, benne a személyes irataival, a sportcipőjét, valamint egyéb személyes holmikat.

A tolvajok a zsákmányból egyből felhasználták a bankkártyát, amellyel egy csallóközcsütörtöki, egy nagymagyari és egy somorjai benzinkúton fizettek. A tranzakciók végül lebuktatták őket, a dunaszerdahelyi rendőrök pedig rövid időn belül elkapták a három férfit.

Mint kiderült, a három tolvajt korábban már jogerősen elítélték. Most lopással és fizetőeszköz illetéktelen használatával gyanúsították meg őket. A 42 éves Kristiánt a bíróság utasítása szerint előzetes letartóztatásba helyezték, míg a 26 éves Tibor és a 29 éves Mário szabadlábon védekezhet. Az elkövetőket 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti.


-para-