Kígyózó sorok a dunaszerdahelyi kórháznál, a járási elöljáró viszont üzeni: ne ess pánikba!

2021. január 18. - 11:37 | Régió

Nem a Galaxis útikalauz stopposoknak egyik emlékezetes mondatát idézte, útmutatóként viszont illene megfogadni az elkövetkező napokban.

Kígyózó sorok a dunaszerdahelyi kórháznál, a járási elöljáró viszont üzeni: ne ess pánikba!
Délelőtt 11 órakor itt volt a sor vége (Fotók: Paraméter)

Hétfőn már korán reggeltől rengetegen várakoztak a dunaszerdahelyi kórház alagsorában kialakított antigén tesztpontnál, a sor az alagsortól a kórház hátsó része irányába húzódott, kint mintegy 100-120-an álltak. Folyamatosan érkeztek az emberek, tehát ez a szám lényegében csak egy pillanatnyi állapotot tükröz.

Várható volt, hogy a kormány vasárnap esti bejelentése után, miszerint a tömeges tesztelés ezúttal nem egy hétvégén zajlik majd, hanem kilenc napra széthúzva, mától kezdődően jövő hét keddig, ugyanakkor nyilván képtelenség másnapra felkészülni erre kapacitásban. Sokan viszont úgy érezhették, minél előbb szeretnének túlesni a cselekményen, és a gyakran egyébként is hosszú sorokat most még megfejelték.

Éppen rájuk próbál hatni a Michal Deraj járási elöljáró, aki megkeresésünkre azt üzente az embereknek:

"Ne essenek pánikba, lesz elég tesztelőhelyszín, ne siessenek azonnal a meglévőkre, hogy ne alakuljon ki nagy tömeg!"

Deraj kifejtette, hogy a járás polgármestereivel együtt kedden tanácskoznak a válságstáb keretén belül arról, milyen módon valósulhat meg a tömeges tesztelés az elkövetkezendő bő egy héten.

Szavai szerint előreláthatólag hétvégére sikerülhet mindenhol felállítani tesztpontot, és szerinte reálisan a hétvégétől tesztelhetik le a lakosok legnagyobb részét. Figyelmeztetett viszont, hogy ugyan ezúttal nem a hadsereg, hanem a belügyminisztérium és azon keresztül járási hivatalok koordinálják mindezt, az önkormányzatoknak saját hatáskörben kell kialakítaniuk azt a rendszert, amit fenn tudnak tartani.

Ennélfogva előfordulhat, hogy némely településen már előbb is rendelkezésre áll majd tesztpont, vagy épp több település összefog, ezeknek a későbbiekben igyekszünk utánajárni.

(SzT)