Kihallgatta a NAKA Pellegrinit Fico és Kaliňák ügyében

2022. június 22. - 13:38 | Belföld

A korábbi smeres kormányfőt, Peter Pellegrinit szerdán tanúként hallgatta ki a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA).

Kihallgatta a NAKA Pellegrinit Fico és Kaliňák ügyében
Fotó: TASR

A Hlas-SD elnöke újságírói kérdésekre válaszolva megerősítette, hogy a Robert Fico és Robert Kaliňák ügyében hallgatták ki tanúként. Kijelentette, hogy a nyomozó minden kérdésére válaszolt és semmit nem hallgatott el.

„Aközé a 20-25 ember közé tartozom, akiket tanúként idéztek be a bűnszervezet alapításának gyanújával kapcsolatos ügyben” – magyarázta Pellegrini.

A TASR hírügynökség szerint a korábbi smeres képviselőt kapcsolatokról, személyi jelölésekről és más, már nyilvánosságra hozott információkról kérdezték. „Amit tudtam, azt nagyon pontosan elmondtam. Amit pedig nem tudtam, nem hallottam vagy nem voltam tanúja, arra természetesen szintén őszintén feleltem, semmit nem hallgattam el” – tette hozzá.

Mint ismert, a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség Robert Fico, a Smer-SD elnöke és Robert Kaliňák volt belügyminiszter ellen is eljárást indított bűnszervezet alapításának és irányításának gyanújával. Kaliňákot őrizetbe vette a rendőrség, de azóta már szabadon engedték. Fico letartóztatásához a parlament nem járult hozzá.


(TASR)