Kihelyezett ülést tartott Bősön a megyei önkormányzat

Bős várossá válásának alkalmából kihelyezett ülést tartott a csallóközi településen a Nagyszombat Megyi Önkormányzat képviselő-testülete.

Kihelyezett ülést tartott Bősön a megyei önkormányzat

Az elsősorban ünnepi, és nem rendes ülésnek szánt összejövetelen Tibor Mikuš megyefőnök és Fenes Iván polgármester emlékmedállal ajándékozták meg egymást, és mindketten beszédet is tartottak.

"Megegyeztünk, hogy meglátogatjuk a kerület egyes részeit, és most a megye legújabb városában üléseztünk. (...) Ez a település jelentős gazdasági, valamint kulturális-közösségi központtá válhat" - jelentette ki Tibor Mikuš megyeelnök.

Fenes Iván, Bős polgármestere üdvözölte a városba érkező megyei képviselőket, és hangsúlyozta, hogy a megyei önkormányzattal kiváló a város kapcsolata.

"A várossá válás formális dolog, de mindenképpen öröm számunkra. Ennek sok pozitív hozadéka lehet, ilyen például az, hogy ha a megye és a szakhatóságok rábólintanak, akkor a település központjában található kereszteződés körforgalommá alakulhat át ősszel, vagy legkésőbb jövőre. Befejeztük a csatornázást, megépítjük a műfüves pályát, felújítjuk a hivatalt, bérlakásokat építünk, korszerűsítjük az iskolát, és az egészségügyi központ is megújul" - ecsetelte a Paraméternek Fenes Iván polgármester az önkormányzat terveit.

Arra a kérdésre, hogy a lakosoknak származhat-e valami hátránya - pl. az adók és illetékek növekedése - abból, hogy Bős várossá vált, a polgármester elmondta, az adókat nem emelték, a polgármesteri fizetés sem növekedik, minden marad a régiben.

"Akit esetleg kár ér amiatt, hogy Bős város lett, az jöjjön be a városházára, és kárpótoljuk. Nem tudok mást mondani"

- utalt a polgármester arra, hogy a lakosokra semmilyen plusz terhet nem ró a várossá válás.

Arra a kérdésre, hogy a városban működő menekülttábor létének köszönheti-e a Bős azt, hogy a községből város lett, Fenes így válaszolt:

"Bős város lett, és a menekültügynek ehhez annyiban van köze, hogy kihasználtam azt, hogy itt járt a belügyminiszter, és megkértem, bizonyos dolgokban támogasson minket, ha már egyszer úgy döntöttek, hogy a megkérdezésünk nélkül menekülttábort létesítettek itt. Például vessen egy pillantást a két éve benyjtott kérelmünkre, mellyel a várossá alakulásunkat indítványoztuk, és ha nem esik nehezére, vigye a kormány elé. Ez megtörtént."

(parameter)