Kihirdették az év legjobb sportolóit Dunaszerdahelyen

2019. március 26. - 11:20 | Régió

Átadták az Év sportolója 2018 díjakat hétfőn késő délután a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

Kihirdették az év legjobb sportolóit Dunaszerdahelyen
Fotók: Cséfalvay Á. András – további képekért kattints!

Dunaszerdahely város önkormányzata meghirdette az Év sportolója 2018 díjat. Ennek ötlete az Ifjúsági és Sportbizottságtól származik. A díj odaítélésével további sikeres tevékenységre szeretnék ösztönözni a sportolókat, akik tevékenységükkel nemcsak önmagukat, hanem sportklubjukat és a várost is képviselik. Az öt kategóriában meghirdetett díjra dunaszerdahelyi sportszervezetek és lakosok tehettek javaslatot. Az öt kategória a következő volt: 15 év alatti egyéni sportoló, 15-20 év közötti egyéni sportoló, felnőtt egyéni sportoló, legsikeresebb edző, valamint csapat.

Az ünnepélyes átadó jumping és karate bemutatóval vette kezdetét. A megjelenteket a város alpolgármestere, Karaffa Attila köszöntötte. „Rendkívül fontos számunkra az önök példája, hiszen értéket közvetítenek ebben a bonyolult és elanyagiasodott világban. Hitet adnak, hogy van miért dolgoznunk, és a következő generációhoz is szólnak” – mondta, majd kiemelte, a mai, technika uralta világban nagyon nehéz rendszeres sportolásra ösztönözni a fiatalokat. Amikor a tehetség és a szorgalom találkozik, abból a legtöbbször valami nagyon jó sül ki, erre láthatunk példát a városunkban. Az átvett díjak az igyekezet mellett a kitartás, a lemondás és a sok edzéssel eltöltött óra eredménye is, húzta alá.

Nagy Krisztián, az önkormányzat Ifjúsági és Sportbizottságának elnöke elmondta, a döntéshozatalkor nagyon nehéz dolguk volt, ugyanis számos sikerekben gazdag sportolója van a városnak. Kiemelte, a díjazottakon kívül mindenki óriási elismerést érdemel a sikereiért. „Dunaszerdahely a 23 ezer lakosával körülbelül a 32. legnagyobb város Szlovákiában. Ha viszont a sportolóink sikereit vesszük, akkor bizonyára sokkal előrébb állunk”– fogalmazott Nagy Krisztián.

A díjakat Karaffa Attila alpolgármester, Nagy Krisztián, a sportbizottság elnöke és Brunczvik Tünde, a sportbizottság alelnöke adta át a sportolóknak. Ezt követően Dobai Karina, a Művészeti Alapiskola diákjának táncos produkcióját, valamint Dorák Lara Jázmin és Šimovič Dominik társastánc-bemutatóját tekinthették meg a jelenlévők.

A 15 év alatti egyéni sportoló kategória díjazottjai:

1. Vodnyánszky Renáta atléta, Megy Sport DS Atlétikai Klub
2. Kovács Ferenc Dániel birkózó, Birkózó Klub Dunaszerdahely
3. Gaál András birkózó, Birkózó Klub Dunaszerdahely

A 15 és 20 év közötti egyéni sportoló kategória díjazottjai:

1. Bacsfai Réka birkózó, Birkózó Klub Dunaszerdahely
2. Kósa Tamás karate versenyző, dunaszerdahelyi Középfokú Sportiskola
3. Csörgő Tamás birkózó, Birkózó Klub Dunaszerdahely

A felnőtt egyéni sportoló kategória díjazottjai:

1. Pék Dezső úszó, Sportfanatic
2. Juhász Mária birkózó, Birkózó Klub Dunaszerdahely
3. Nyáry Richard úszó, Sportfanatic

A legsikeresebb edző kategória díjazottjai:

1.Gaál Attila birkózó-edző, Birkózó Klub Dunaszerdahely
2. Šandal Péter asztalitenisz-edző, SST Euromilk
3. Markovics János karate-edző, Seishin Karate Klub Dunaszerdahely

A legsikeresebb csapat kategória díjazottjai:

1. FC DAC 1904
2. Sakk klub
3. Sportfanatic


(SzC)