Kihirdették a legszebb szlovákiai magyar birtokot

2023. augusztus 16. - 17:03 | Régió

Augusztus 12-én zajlott a Magyarország Legszebb Birtoka verseny díjátadó gálája Etyeken (Magyarország), az Etyeki Kúria borászat pavilonjában. A megmérettetésen a szlovákiai jelöltek közül a Château Rúbaň szerezte meg az első helyet, míg a Csallóközaranyosi Mezőgazdasági Szövetkezet a kategória közönségdíjasa lett.

Kihirdették a legszebb szlovákiai magyar birtokot
Bindics Zsolt és Ďörď László (További képekért kattints!)

Július 20-án és 21-én látogatta meg a magyarországi mezőgazdasági szakemberekből álló zsűri a határon túli kategória jelöltjeit: a dunaszerdahelyi TopToma paradicsomtermesztő üvegházat, a Csallóközaranyosi Mezőgazdasági Szövetkezetet és a fűri (Rúbaň) Château Rúbaň borászatot. Az élménydús birtoklátogatásokat követően elindult a közönségszavazás, a zsűri pedig visszavonult, hogy a díjátadó gála előtt kiválasszák a kategória győztesét.

A díjátadó gálának az egyik tavalyi díjazott, a 2022-es évben a Magyarország Legszebb Borbirtoka címet megszerző Etyeki Kúria borászat adott helyszínt. Az estet Mátrai Zoltán főszervező nyitotta meg, majd a résztvevőket köszöntötte Zászlós Tibor, a magyarországi Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke, Gál Beáta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének kommunikációs igazgatója (Magyarország), Dr. Nagy István agrárminiszter (Magyarország), valamint Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke, a díj fővédnöke.

Mátrai Zoltán

A verseny során második alkalommal díjaztak határon túli birtokokat, Vajdaság (Szerbia) után idén Szlovákiára esett a szervezők választása. A díjkihirdetést Bindics Zsolt kategóriatámogató (Vidám Paradicsom Kft.) beszéde nyitotta meg, ezt követően adták át a közönségdíjat a Csallóközaranyosi Mezőgazdasági Szövetkezetnek, amelyet a cég ügyvezetője, Füsi Nagy László képviselt. A zsűri díját a Château Rúbaň borászat kapta, amelyet a helyszínen Ďörď László borász képviselt.

(-)