Kiírták a versenypályázatokat az R2-es két szakaszának projektdokumentációjára

A Nemzeti Autópálya-kezelő Társaság (NDS) kiírta a versenypályázatokat az R2-es két, Rimaszombat környéki szakaszának projektdokumentációjára – derül ki a közbeszerzési közlönyből. 

Kiírták a versenypályázatokat az R2-es két szakaszának projektdokumentációjára
-illusztráció- (Fotó: TASR)

A Bátka-Gömörfüge (Bátka-Figa) és a Zeherje-Bátka (Zacharovce–Bátka) szakaszokról van szó, az áfa nélküli költségeket előzetesen 5,33 millió euróra becsülik.  

Az első szakasz mintegy 6 kilométer, a második mintegy 8,32 kilométer hosszú. A beszállítónak mindkét szakasz esetében ki kell dolgoznia az építési engedéllyel összefüggő dokumentációt és az ajánlattételi dokumentációt is. Ezen kívül biztosítania kell a szerzői felügyeletet és a dokumentáció koordinátorát. Az első szakasz esetében az NDS az árat előzetesen 2,47 millió euróra becsüli áfa nélkül, a második esetében 2,86 millió euróra, szintén áfa nélkül.

Az érdeklődők a Bátka-Gömörfüge szakaszra idén április 18-ig, a Zeherje-Bátka szakaszra április 25-ig tehetnek ajánlatot. A beruházásokat részben uniós támogatásokból fedezik az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Programon keresztül.

TASR