Kijárási korlátozás ide vagy oda, Pellegrininek szüksége volt új öltönyre!

2021. január 20. - 20:13 | Belföld

Peter Pellegrinit, a Hlas-SD elnökét hétfőn elcsípték, amint két férfi társaságában betértek egy pozsonyi szabóhoz, és közel egy órát töltöttek az öltönyszalonban.

Kijárási korlátozás ide vagy oda, Pellegrininek szüksége volt új öltönyre!
Fotó: Nový Čas

Ezzel csak annyi a probléma, hogy kijárási korlátozás van érvényben, az öltönyvásárlás, illetve a szabó szolgáltatásainak igénybevétele pedig nem tartozik a kivételek közé.

A Nový Čas fotókat is szerzett a három férfiről, amint betérnek a szabóhoz. Miután bementek, a tulajdonos lehúzta a redőnyöket, és legalább egy órán át maradtak is a luxusszalonban.

Pellegrini azzal magyarázta a történteket, hogy munkaügyben volt a szabónál, a koronavírus-fertőzése miatt ugyanis jelentősen lefogyott, ezért új méretre volt szüksége, az öltöny pedig elengedhetetlen a munkájához.

A kormányhivatal állásfoglalása szerint az ilyen esetek egyéni elbírálás alá esnek, „amely függ az érintett konkrét élethelyzetétől”.

Igor Matovič kormányfő a történtek kapcsán „arrogáns kiskirálynak” nevezte az egykori miniszterelnököt. Szerinte a kibeszélése kínos, az üzlet ugyanis egyszerűen nem lehetett volna nyitva.


(cas.sk)