Kijevbe mentek legénybúcsúra a szlovák srácok, egyiküket rejtélyes módon meggyilkolták

2020. január 20. - 13:39 | Régió

Legénybúcsúzni utazott az ukrán fővárosba fiatal férfiak egy csoportja Vágbesztercéről, egyikük viszont már nem tért haza élve.

Kijevbe mentek legénybúcsúra a szlovák srácok, egyiküket rejtélyes módon meggyilkolták
A meggyilkolt Juraj

A Nový Čas számolt be az esetről. A srácok Kijevben szórakozni mentek egy klubba, majd éjszaka visszatértek a hotelba, ahol megszálltak. Egyikük, a 29 éves Juraj Pavlík azonban úgy döntött, még kimegy a városba venni valamit. "Azt mondta, csak kifut valamiért, de nem jött vissza hosszú ideig. Hívták őt, de nem válaszolt, majd elindultak megkeresni. Később a várostól 20 kilométerre találták meg őt holtan" - mesélte a lapnak a család egy barátja.

Senki még csak nem is tudja, mi történhetett vele. Az egyik barátja arról számolt be, még csak azt sem tudják, hogy lelőtték, megkéselték, vagy mégis hogyan halt meg. "Annyit tudunk, hogy kirabolták, mindenét elvették, csak egy összetört személyit hagytak mellette. Csak azt tudjuk, hogy meggyilkolták" - fogalmazott.

Juraj a lap szerint az egyik vágbesztercei lakótelepen élt édesanyjával és lánytestvéreivel, akik összeomlottak a srác halálhírétől. Ha ez még nem volna elég, az ukrán hatóságok jelezték számukra, hogy már csak a hamvasztás után küldik haza Juraj földi maradványait. A holttest hazaszállítása ugyanis 5 ezer euróba került, annyi pénze pedig nem volt a családnak. Végül gyűjtést indítottak a közösségi hálón, és szerencsére össze is gyűlt a szükséges összeg, a holttestet pedig azóta hazaszállították.

Jurajt nyugodt, vidám és jószívű figurának ismerték, aki nem provokált másokat.

Az ügyről nem nyilatkozik sem az ukrajnai szlovák nagykövetség, sem a külügyminisztérium. A fiú holttestének boncolását a napokban végzik el.

(Nový Čas)

Címkék: gyilkosság, krimi