Kijevben a háború kezdete óta 638-szor szólaltak meg a szirénák

2022. december 30. - 21:07 | Külföld

Kijevben a háború kezdete óta 638 alkalommal szólaltak meg a szirénák - közölte a kijevi városi katonai közigazgatás (KMVA) Telegram-csatornáján pénteken Szerhij Popko, a KMVA vezetője, aki "a szabad és független főváros" történelme legrettenetesebb évének nevezte a 2022. esztendőt.

Kijevben a háború kezdete óta 638-szor szólaltak meg a szirénák
Illusztrációs felvétel (TASR)

Miután a szárazföldi egységek Kijev felé törtek előre, az ellenség "megkezdte a népirtást a levegőből" - írta.

Február 24., Ukrajna Oroszország általi lerohanásának kezdete óta 694 órán és 49 percen át volt légiriadó a fővárosban, az emberek gyakorlatilag 29 teljes napot töltöttek óvóhelyen, illetve bunkerben.

A főváros ellen péntekig 52-szer indítottak támadást. Ezekben 120 ember - közöttük öt gyermek - halt meg, 495-en megsebesültek, közöttük 30 gyermek.

Több mint hatszáz épület rongálódott meg, a főváros létfontosságú infrastrukturális létesítményei szenvedtek súlyos károkat - közölte Szerhij Popko.

Ukrán katonai források szerint az orosz hadsereg péntekre virradóra újabb dróntámadást intézett Kijev ellen. Olekszij Kuleba, a Kijevi terület katonai kormányzója a Telegram-csatornáján azt írta, hogy Oroszország ismét infrastrukturális létesítményeket vett célba. Hozzátette, hogy az ukrán légvédelmi rakéták eltalálták a támadó drónokat.

MTI

Címkék: kijev, sziréna, háború