Kikötő – Polgári Szalon: Gál Tamással és Kiss Szilviával szabadúszó színjátszásról, harmóniáról, szerep-házasságokról és házassági szerepekről

2019. december 6. - 20:36 | Kultúra

Hogy látják ma a hazai szabadúszó és alternatív színjátszás helyzetét? Tanít vagy inkább nevel a színház – és mire? Egy kőszínház hiánya lehetőség vagy inkább akadály a számukra? A sok közül melyik szerepükre a legbüszkébbek? Létezik-e helyes arány színpadi dráma és musical között? Meddig lehet büntetlenül ennyit úton lenni és dolgozni? Mi a titka a magánélet és a munka szerencsés összefonódásának? Irigyelnek-e valamit a másikban? Van-e olyan szerepálmuk, amit eljátszanának? Van-e főszerep egy házasságban és változó-e a szereposztás a kapcsolatukban? Népszerű színészpárosunk a Kikötő – Polgári Szalon decemberi rendezvényén.

A Kikötő decemberi vendége Gál Tamás, Deszka- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, valamint felesége, Kiss Szilvia színésznő lesz, akivel a házigazda, Bödők Gergely, történész, a Clio Intézet munkatársa beszélget.

Az eseménynek a komáromi RÉV - A Magyar Kultúra Háza ad otthont december 19-én, csütörtökön 18 órai kezdettel.

A rendezvény látogatóinak felajánlásait vagy tetszés szerinti adományát ezúttal is jótékony célra ajánlják fel a szervezők: ezúttal a Béke utcai gyermekotthont szeretnék támogatni.

(-)