Kiközösítik társai a „Rút kiskacsának” elnevezett albínó fókakölyköt – VIDEÓ

2020. szeptember 11. - 12:46 | Tech

Kivételesen ritka medvefóka kölyök született az oroszországi Ohotszki-tenger partján. A kis fókabébi vöröses bundájával, kék szemével és rózsaszínű lábával teljesen kitűnik a többi testvére közül - számolt be róla a Bors

Kiközösítik társai a „Rút kiskacsának” elnevezett albínó fókakölyköt –  VIDEÓ
Fotó: Vlagyimir Burkanov

A szakértők szerint az albínó fókák születése annyira ritka, hogy 100 ezer esetből csupán egy kölyök lesz ilyen, és sajnos fennáll a veszélye, hogy az sem éli meg a felnőtt kort.

Vlagyimir Burkanov biológus szerint a „Rút kiskacsának” elnevezett bébit még nem taszították ki teljesen a társai, de már észrevehető, hogy kezdik kerülni.

Ez a kölyök jóltápláltnak tűnik és nagyon aktív volt, az anyja egyértelműen nagyon sok tejet adott neki. Más fókák azonban nem figyelnek rá, ez egy kissé aggasztó.

A biológus szerint lehetséges, hogy a kicsinek rossz a látása, ezért kétséges, hogy a fóka sikeresen tud-e szaporodni felnőtt korában. Ha teljesen kirekesztik a társai, akkor kénytelenek lesznek átvinni egy delfináriumba, hogy megmentsék az életét.

Eddig egy esetben sikerült beilleszkednie egy különleges bundájú, albínó fókának a társai közé, az az egyed már öt-hatéves.

viaBors

Címkék: albínó fóka