Kilenc embert lelőtt, életfogytiglani börtönbüntetést kapott

2017. szeptember 12. - 20:18 | Külföld

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte kedden az oroszországi Tver területi bíróság Szergej Jegorovot, aki a vád szerint kilenc embert lőtt agyon egy kerttulajdonosi összejövetelen júniusban a Tveri területen található Redkino faluban.

Kilenc embert lelőtt, életfogytiglani börtönbüntetést kapott
Illusztrációs fotó

A bíró ezenkívül több mint 10 millió rubeles (44 millió forintos) kártérítést ítélt meg az áldozatok hozzátartozóinak, akik pontosan ennek megfelelő összeget kértek kárpótlásul az őket ért morális kárért.

A 45 éves Jegorov munkanélküli volt, és alkalmi villanyszerelésből tartotta fenn magát a falu kertészeti egyesületénél. A kerttulajdonosok június elején egy születésnapi ünnepséget tartottak, amelyre a már erősen ittas Jegorov hívatlanul beállított. A villanyszerelőt elzavarták a terített asztaltól, és a társaság férfitagjai kilökdösték az utcára, majd megfenyegették, hogy nem szeretnék viszontlátni.

Jegorov hazahajtott vadászkarabélyáért, és visszatért, hogy bosszút álljon. Bocsánatkérést követelt, ám mivel ez nem történt meg, tüzet nyitott. Négy nőt és öt férfit ölt meg. Egy 21 éves lánynak a házban elrejtőzve sikerült megmenekülnie.

A vádlott tárgyalásán beismerte bűnösségét, az utolsó szó jogán bocsánatot kért.

Az ítélethirdetést követően az áldozatok közeli hozzátartozói kijelentették, hogy elégedettek az ítélettel.

A gyilkos védője közölte, még nem tudni, hogy védence kíván-e fellebbezni az ítélet ellen, erről később fognak dönteni.

MTI