Kilenc érdeklődő jelentkezett, hogy szívesen vonatoztatná az embereket Csallóközön keresztül

2021. június 22. - 16:35 | Régió

A közlekedési minisztérium "közvetlen odaítéléssel" fogja kiválasztani a közlekedési szolgáltatót a Pozsony - Komárom vasútvonalra. Eddig kilenc érdeklődő jelentkezett. Erről Andrej Doležal közlekedési miniszter tájékoztatott a közösségi hálón kedden.

Kilenc érdeklődő jelentkezett, hogy szívesen vonatoztatná az embereket Csallóközön keresztül
Illusztráció

A tárcavezető hozzátette: a vonalra kiírt versenytárgyalás nem az elképzelései szerint zárult le, ezért egyetlen lehetősége maradt, közvetlenül tárgyalni. A Szlovák Közlekedési és Vidékfejlesztési Minisztérium egyelőre az alábbi kilenc szolgáltatóval tárgyal: a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK), a RegioJet, az Arriva, a Yosaria Trains, a České dráhy, a Leo Express, az ÖBB, a Gysev és a Polregio.

Doležal azt ígérte, a minisztérium június végéig közzéteszi a keretfeltételeket, amelyek alapján elbírálják majd a benyújtott ajánlatokat. Megjegyezte, hogy a hatályos szabályozás értelmében leghamarabb az európai közlönyben való közzétételt követő egy év letelte után köthetnek csak szerződést. "A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy évünk van rá, hogy tárgyaljunk és a lehető legkedvezőbb megállapodást kössük meg. Emellett más érdeklődők is lehetőséget kapnak bekapcsolódni a versenybe" - fűzte hozzá.

TASR