Kilenc órán keresztül várakozott a kivizsgálásra egy beteg, de a további kellemetlen meglepetések csak ezután következtek

2023. február 8. - 12:59 | Régió

Szörnyű élménnyel távozott egy beteg a kórházból. A várakozás után a kórteremben meglepetés várta.

Kilenc órán keresztül várakozott a kivizsgálásra egy beteg, de a további kellemetlen meglepetések csak ezután következtek
Illusztrációs felvétel (TASR)

Eva Kovalčíková édesanyja vasárnap a sürgősségi osztályon kötött ki. A család eleinte azt hitte, semmi komoly nem fog történni vele.

A beteg a ružinovi kórház sürgősségi osztályán várakozott. Csak kilenc óra múlva vizsgálták meg.

A vizsgálat során rájöttek, hogy a nőn egy tályog van. Azonnal megműtötték.

A történetet egy másik beteg története teszi teljessé, akit vasárnap mentő szállított a sürgősségire. Szívinfarktusa volt és másfél órát kellett várnia, míg ellátáshoz jutott.

A kórház azzal védekezik, hogy aznap rengeteg beteg volt a sürgősségi osztályon. A betegek rendelési sorrendjét a kezelőorvos határozza meg, állapotuk súlyosságától függően.

Éva édesanyja negatív tapasztalatának van egy másik, kellemetlen folytatása is. Döglött bogarat talált az ételében.

A kórház szerint nem csótányról volt szó, hanem egy másik, nehezen azonosítható rovarról. Elnézést kértek a betegtől, amiért a tányérján volt a bogár, de nem tudják megmagyarázni, hogyan került az ételbe.

Állítólag a konyha és az étkeztetés szigorú felügyelet alatt áll, és háromhavonta fertőtlenítést is végeznek.

A tvnoviny megkérdezte az egészségügyi minisztériumot is, hogyan értékelik az ilyen ellátást a ružinovi kórházban. Bár regisztrálták kérdésünket, választ a kórháztól várnak.

(tvnoviny.sk)