Kilencedikesek tehetségvizsgáztak a középfokú sportiskolában

2019. április 19. - 13:34 | Régió

Közel ötven végzős alapiskolás tanuló vett részt e hét közepén a dunaszerdahelyi Középfokú Sportiskolában megtartott tehetségvizsgákon.

Kilencedikesek tehetségvizsgáztak a középfokú sportiskolában
Lelkes Vince felvételei - további képekért kattints!

A felvitéli sorozat három tételből tevődött össze: írásbeli pszichológiai tesztelésből, általános erőnlét méréséből és speciális felmérésből a választott sportágból (labdarúgás, kézilabda, atlétika, küzdősportok, asztalitenisz, tenisz).

A Somorjától Fülekig terjedő dél-szlovákiai térségből érkező diákok közül a kürti Laczkó Bálint az asztaliteniszhez vonzódik, a búcsi Kicska Dávid az interneten tájékozódott a csallóközi továbbtanulás lehetőségeiről, a nagypakai Takács Tamara két középiskolába is elküdte jelentkezési ívét, s a végső döntést a megtapasztaltak alapján a szüleivel együtt hozza meg.

A 2019/2020-as tanévben középiskolai tanulmányaikat megkezdő sportolóknak a következő szakokat kínálja a dunaszerdahelyi intézmény: 7451 J – sportgimnázium és 7471 M – sportmenedzser.

A sportgimnáziumi tanulmányi szakra azokat az élsportolókat várják, akik a felsőfokú oktatásra felkészítő általános műveltség mellett szeretnének kiváló sporteredményeket is elérni.

A sportmenedzser tanulmányi szak esetében azoknak a kilencedikes tanulóknak a jelentkezésére számítanak, akik a szakmai érettségi megszerzése után a sport területén szeretnének munkát vállalni, klubvezetői, sportszervező-sportmenedzseri állásokat megcélozni.

Tanulmányaik során a tanulók mindkét szakon a saját sportágukban az edzői képesítést is megszerzik.

(lel)