Kilenctől Fico oszthatja az eszet a parlamentben, ha hagyják neki

2022. november 11. - 07:36 | Belföld

Csütörtökön este véget ért a parlament 75. ülésszaka, pénteken reggel 9-kor az egészségügy helyzetéről szóló rendkívüli ülés vár a képviselőkre – tájékoztatott Peter Pčolinský (Sme rodina), a parlament alelnöke a házbizottság ülését követően.

Kilenctől Fico oszthatja az eszet a parlamentben, ha hagyják neki
Robert Fico (Fotó: TASR)

A rendkívüli ülés összehívását az ellenzéki Smer-SD kezdeményezte, parlamenti határozattal kötelezné a kormányt, hogy tárgyaljon az egészségügyi szakszervezetekkel a követeléseik teljesítéséről, és írjon alá velük memorandumot. Pčolinský közölte, hogy ha sikerül megvitatniuk a programpontot, pénteken 11 órakor szavaznak róla. Ellenkező esetben kedden lesz a szavazás.

Robert Fico, az ellenzéki Smer-SD elnöke szerdán felszólította a parlamenti pártokat és a frakció nélküli képviselőket, hogy szavazataikkal tegyék lehetővé az egészségügy helyzetéről szóló rendkívüli ülés megnyitását. Fico arra hivatkozott, hogy a felmondások miatt súlyos a helyzet, ezért parlamenti határozattal kell kötelezni a kormányt, hogy elfogadható feltételeket kínáljon és egyezzen meg az orvosokkal.

Az egészségügy helyzetéről szóló ülés után újabb rendkívüli ülés következik, szintén a Smer-SD indítványára. Az ellenzéki párt megpróbálja leváltani Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminisztert, akinek a migránsválság helytelen kezelését veti a szemére.

Kapcsolódó cikk:

Hamran: Nem megoldás a belső schengeni határok lezárása, a magyar-szerb határt kellene jobban védeni

(TASR)