Kínai Nagydíj: Alonso visszatérhet

2016. április 14. - 16:57 | Sport

Fernando Alonso, a Forma-1-es McLaren pilótája a Kínai Nagydíj pénteki első szabadedzésén visszatérhet a pályára ausztráliai látványos balesete után.

Kínai Nagydíj: Alonso visszatérhet
Fotó: TASR/AP

A spanyol versenyző az idénynyitó melbourne-i futam 18. körében szenvedett ijesztő, de szerencsés kimenetelű balesetet, amikor hátulról nekiütközött a Haas mexikói versenyzője, Esteban Gutierrez autójának. A következő, bahreini futam előtt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosai két mellkasi CT-vizsgálatot is elvégeztek a 34 éves Alonsón, és az eredmények ismeretében nem engedték indulni.

A Forma-1 egészségügyi stábjának vezetői csütörtökön úgy döntöttek, hogy a kétszeres világbajnok pilóta részt vehet Sanghajban a pénteki első szabadedzésen, de azt követően újra megvizsgálják, és csak akkor döntik el, autóba ülhet-e a Kínai Nagydíj folytatásán vagy sem.

Alonso azt nyilatkozta, hogy ismét százszázalékos állapotban van, de elfogadja az orvosok döntését, bárhogyan is határoznak pénteken.

"Bahreinben mentálisan tökéletesen készen álltam a versenyzésre, de még fájdalmaim voltak. A helyzet mostanra sokat javult, mentálisan 120, fizikálisan pedig 100 százalékos vagyok, az elmúlt néhány napban már semmim nem fájt" - mondta.

A 2005-ben és 2013-ban is futamgyőztes Alonso mellett már csak brit csapattársa, Jenson Button mondhatja el magáról, hogy a 2004-es első Kínai Nagydíj óta minden sanghaji versenyen rajthoz állt.

mti/para