Kinevezték az Állami Gyógyszerellenőrzési Hivatal új vezetőjét

2022. január 31. - 16:47 | Belföld

Februártól Peter Potúček irányítja tovább az Állami Gyógyszerellenőrzési Hivatalt (ŠÚKL), az igazgatói és főtitkári poszton Zuzana Baťovát váltja.

Kinevezték az Állami Gyógyszerellenőrzési Hivatal új vezetőjét
Zuzana Baťová önként távozik a pozícióból (Fotó: TASR)

Potúček a választási időszak végéig irányítja a hivatalt. Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője szerint Baťová önként távozik a pozícióból. Köszönetet mondott kollégáinak és a vele együttműködő partneri körének. Meg van róla győződve, hogy az új igazgatónak egy jól működő állami intézetet ad át. „Potúček doktort gyakorlati szakértőként ismerem, ezért biztos vagyok benne, hogy a ŠÚKL jó kezekben lesz nála” – mondta.

Eliášová szerint Potúček a pozsonyi Comenius Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán végzett, de a Római Egyetemen is szerzett szakmai tapasztalatokat. A ŠÚKL-nál 2005 és 2010 között tevékenykedett.

Az új igazgató szerint előny számára, hogy ismert környezetbe érkezik. „A járványidőszakban gyorsan kell tájékozódni a megfelelő döntések meghozatalához. A Covid-19-en belül is fontos a trendek folyamatos nyomon követése, valamint az Európai Gyógyszerügynökséggel és más szakmai hatóságokkal való szoros kapcsolattartás” – tette hozzá Potúček.


TASR/para