Kinevezték a NAKA új igazgatóját

2021. július 30. - 15:47 | Belföld

Eva Kurrayová lesz a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) igazgatója. Augusztus 1-től fogja betölteni ezt a posztot. Erről Michal Slivka, a rendőrség szóvivője tájékoztatott.

Kinevezték a NAKA új igazgatóját
Fotó: TASR

Az öttagú versenyvizsga-bizottságban a rendőrség, a Belügyminisztérium, a Főügyészség és a rendőr szakszervezet képviselői voltak jelen. Kurrayovát hazugságvizsgálóval is tesztelték – mondta Slivka.

„Egy nehéz versenyvizsgát tudhat maga mögött, amelyen a legjobb eredményt érte el. Ez számomra a minőség és a szakértelem jele. Nehéz időszak vár rá, azt várom, hogy bizonyítani fogja az elszántságát és a bátorságát” – közölte Peter Kovařík országos rendőrfőkapitány. Hozzátette: a NAKA a fennállása óta az eddigi legjobb eredményeket érte el a legutóbbi időszakban, és bízik benne, hogy Kurrayová folytatni fogja ezt az irányt.

Kurrayová 1999-től van a rendőrségnél. 2008-ban a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatalban dolgozott, később a Korrupcióellenes Hivatalba került. A NAKA-ban a megalakulása óta, 2012-től dolgozik. Az igazgatói poszt Branislav Zurian lemondása után üresedett meg, miután május közepén saját maga kérte a felmentését.


TASR

Címkék: NAKA, Eva Kurrayová