Kiokádta az ebédjét, aztán újra bekapcsolta a zenét a párkányi zenélő ház tulajdonosa

Két év szünet után újra elviselhetetlen áriák ordítanak a párkányi zenélő házra kihelyezett hangszórókból.

Kiokádta az ebédjét, aztán újra bekapcsolta a zenét a párkányi zenélő ház tulajdonosa
N. Éva igazoltatás közben (Forrás: Új Szó - archív)

A TV JOJ riportjából kiderül, hogy Verdi Traviátáját - egy csipetnyi fülsiketítő sípolással megfűszerezve - hétfőn délután kapcsolta be újra a zenélő ház tulajdonosa, N. Éva.

"Ugyanott vagyunk, ahol két és fél éve"

- nyilatkozta csalódottan az üggyel kapcsolatban Szabó Eugen polgármester.

A 14 évig zenélő párkányi ház 2015 nyarán némult el, amikor Andrej Kiska köztársasági elnök a városban járt, és hangsúlyozta, hogy a helyzet tarthatatlan. A szomszédok elmérgesedő viszonyáról, és a párkányi zenélő ház tulajáról korábban itt írtunk.

Miért szól újra a zene?

A polgármester szerint N. Éva azt állítja, hogy ő a szomszédok áldozata, és szomszédjai viselkedése kényszerítette arra, hogy több mint két év múltán újra a környékre szabadítsa a kegyetlen dallamokat.

Erről - mármint, hogy N. Éva az áldozat szerepét kívánja kisajátítani - legfrissebb Facebook-bejegyzései is tanúskodnak.

Két hete például arra panaszkodott, hogy nem teheti ki a lábát otthonról.

"Már évek hosszú során úgy tudok kijönni a házamból, hogy előtte egy napig koplalok, mert előtte amikor kijöttem a házamból és megláttam a párkányi hazug, aljas, becstelen, idióta, szemétsöpredék patkányférgeket, az undortól öklendeztem és kihánytam a finom kaját, de még utána is öklendeztem, amikor már nem volt mit kihányni."

- írta a Facebookon.

N. Éva aztán szeptember 18-án a közösségi oldalon "A PÁRKÁNYI PATKÁNYOK HARCOLTÁK KI A ZENÉT" címmel tett közzé egy hosszabb szöveget. Ebben azt írja, hogy éppen az erkélyén takarított, amikor a szomszédok szimpla jelenlétükkel provokálni kezdték, egyikük pedig arra "utasította", hogy újra kapcsolja be a zenét.

Ezután N. Éva szó szerint rosszul lett szomszédjai puszta jelenlététől.

"Annyit sétált előttem, hogy végülis nem a Szipirtyó, hanem a Csúfság miatt kiokádtam az ebédemet."

Még ő záratná a szomszédokat elmegyógyintézetbe

A zenélő ház tulajdonosa azt is leírta, mit tegyenek a szomszédok, ha nem akarnak naphosszat szenvedni a zenétől:

"Látom párkányi patkányok, hogy dögunalmas az életetek a zeném nélkül. A zenét akkor fogom kikapcsolni, amikor a Kossuth utca szemétsöpredékei nem fognak üldözni azért, hogy kapcsoljam fel a zenét."

Tehát a környék lakóinak az újra üvöltő zenebona közepette nem szabad azt követelniük, hogy üvöltsön a zenebona. Az enyhe logikai bukfenc után aztán N. Éva sokadszor kifejti, mennyire gyűlöli szomszédait, akiket börtönbe vagy elmegyógyintézetbe kéne zárni. Ez egyébként mutatja azt is, hogy N. Éva hozzáállása fejlődőképes, hiszen két ével ezelőtt még legszívesebben terroristákkal mészároltatta volna le szomszédait.

A zene bekapcsolását egyébként a környék sem hagyta szó nélkül, N. Éva csütörtökön a Facebookon tudatta a nagyvilággal, hogy betörték háza ablakát.

A párkányi városi rendőrök naponta többször is zajmérést végeznek a helyszínen, de egyelőre a zene hangereje nem lépte túl a törvény által megengedett határértéket.

Párkány városa korábban egy rendelettel tiltotta volna be a lakosok zenével történő zaklatását, ám N. Éva jogi úton támadta meg a rendeletet. Az ügy jelenleg a Legfelsőbb Bíróságon van.

(JOJ/db)