Kipenderítették a közrádióból a kéretlenül érkező, hazugsággyáros Blahát, Ficóék máris cenzúra miatt hisztiznek

2023. február 26. - 09:47 | Belföld

A Smer-SD összehívta a parlament médiabizottságának rendkívüli ülését, mivel a párt szerint az RTVS cenzúrát követett el. 

Kipenderítették a közrádióból a kéretlenül érkező, hazugsággyáros Blahát, Ficóék máris cenzúra miatt hisztiznek
Ľuboš Blaha (Fotó: TASR)

A Smer verziója szerint a szlovák közszolgálati rádió nem fogadta el a párt alelnökét, Ľuboš Blahát Jaroslav Naď (OĽaNO) megbízott honvédelmi miniszter vitapartnerének a Szombati dialógusok c. adásba.

Marta Jančkárová műsorvezető kijelentette, hogy az "üres fotel" elvét alkalmazták, mivel a párt szóvivője nem adott magyarázatot és nem is jelentette be a változást, hogy a korábban bejelentett Marián Kéry helyett más érkezne.

Robert Fico pártelnök szerint a rádió nem közszolgálati, hanem állami és a kormány kontrollálja. Szombati sajtótájékoztatóján kijelentette azt is, hogy Marián Kéry nem tudott részt venni, Blaha helyettesítette volna, akit az utolsó pillanatban sikerült leakasztani. Az eset kapcsán állásfoglalást kérnek az RTVS közigazgatási tanácsától és a médiaszolgáltatási tanácstól is.

A műsorvezető erre reagálva közölte, hogy Kéry szerdán még megerősítette, hogy eljön. "Az adás előtt azonban váratlanul, előzetes bejelentés nélkül Ľuboš Blaha jött helyette. A párt szóvivője az adás felvételének elejéig, amit a védelmi miniszter munkaügyi elfoglaltságai miatt pénteken délelőtt rögzítettünk, semmit nem jelzett a változásról" - magyarázta a dolgot Marta Jančkárová.

Korábban:

A kerületi bíróság is kimondta, hogy Ľuboš Blaha hazugságokat terjeszt Čaputováról

Naď feljelentette Blahát, 100 ezer eurót követel tőle

(TASR)