Kirabolt egy dunaszerdahelyi játéktermet, a rendőrség különleges módon azonosította a 41 éves férfit

2023. szeptember 22. - 15:38 | Régió

A rendőrség elfogott egy 41 éves férfit, aki késsel kifosztott egy játéktermet Dunaszerdahelyen.

Kirabolt egy dunaszerdahelyi játéktermet, a rendőrség különleges módon azonosította a 41 éves férfit
Illusztráció (Fotó: TASR)

A rendőrség a Facebook-oldalán közölte, hogy az eset még júliusban történt az éjszakai órákban. A játékteremben dolgozó nő vallomása szerint egy kapucnis, SBS-feliratos pulóvert viselő férfi ment be a játékterembe, majd kést rántva magyar nyelven megfenyegette őt, hogy adja neki oda a pénzt a széfből. Mivel az alkalmazottnak nem volt hozzáférése a trezorhoz, az életét féltve odaadta neki a pénztárcáját, amiben majdnem 2 ezer euró volt. Az eset során a játékteremben dolgozó nő nem sérült meg.

Az eset bejelentését követően a rendőrség kielemezte a térfigyelő kamerák felvételeit, valamint a lehetséges útvonalat, amerre az elkövető járhatott. A nyomozásba antropológiai szakértőt is bevontak, aki elkésztette a tettes profilját a járása, a testtartása és specifikus jelei alapján. Épp ez volt az egyik kulcsfontosságú bizonyíték, ami az azonosításához vezetett.

Az ügyész engedélyét követően a rendőrség szeptember 20-án, szerdán őrizetbe vette a 41 éves férfit, házkutatást végeztek nála, valamint átnézték az autóját is, amit a rablás idején használt. A férfi végül beismerte tettét.

A nyomozó indítványozta a vizsgálati fogságba helyezését, tettéért akár 12 éves szabadságvesztésre is ítélhetik.


-para-


VÁLASZTÁSI INTERJÚK: Új epizód minden nap 18:00-kor a Paraméteren - egészen szeptember 27-ig!

Eddigi adásaink: