Kirabolták a nyitrai postát, magyar rendszámú luxuskocsival látták elmenekülni a tettest! (Videó)

2023. február 12. - 07:59 | Régió

Az eset még pénteken történt, percekkel zárás előtt.

Kirabolták a nyitrai postát, magyar rendszámú luxuskocsival látták elmenekülni a tettest! (Videó)
Rendőrségi felvétel

A rendőrség által közöltek alapján a Dolnočermánska utcában lévő postahivatalt kirabló elkövető magas volt és idegen nyelven, vélhetően ukránul beszélt. Fegyverével hadonászott, a postai alkalmazottak viszont először nem értették, mit akar. Az egyik ablaktól a másikig járkált, majd egyszer csak átugrotta a pultot.

Ezután az egyik alkalmazottat fegyverrel kényszerítette a tettes, hogy nyissa ki a páncélszekrényt. Ugyanakkor míg az egyikük beütötte a kódot, a férfi fogta magát, összeszedte a pult mögött lévő készpénzt és lelépett.

Szemtanúk látták, hogy gyalogosan távozott, és a közeli lakóházak között beült egy Audi A8-as vagy Mercedes CLS típusú fekete személykocsiba, melynek magyar rendszáma volt, ami H betűvel vagy H10, H01 megjelöléssel kezdődött.

Miután a rendőrség megérkezett a postához, lezárták a környéket, az épületet körbeszalagozták, majd rendőrkutyákkal próbáltak a tettes nyomára akadni. Rablás ügyében indítottak büntetőeljárást, és amennyiben kézre kerítik az elkövetőt, az 7-től 12 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

(parameter)