Kirámolták a dunaszerdahelyi NAY áruházat

2015. december 9. - 11:14 | Régió

DUNASZERDAHELY - Szerda hajnalban ismeretlen tettesek törtek be az elektrotechnikai cikkeket árusító NAY áruházba.

Kirámolták a dunaszerdahelyi NAY áruházat
Fotók: Paraméter

"A betöréses lopásról az áruház dolgozói értesítették a rendőrséget szerda reggel. A délelőtti órákban is zajlik a helyszínelés, ismeretlen tettes/tettesek ellen indulhat nyomozás" - közölte Both Péter, a Dunaszerdahelyi Járási Rendőrkapitányság igazgatója, aki több részlettel egyelőre nem szolgált a bűncselekményről.

A Paraméter nem hivatalos forrásból származó értesülése szerint a tolvaj/tolvajok szerda hajnalban az épület tetőszerkezetéről jutottak be az áruházba, közel ahhoz a helyhez, ahol az eladásra szánt mobiltelefonokat tárolják. A karácsonyi ünnepekre való tekintettel valószínűleg a készlet teljesen fel volt töltve.

Az elkövető(k) levágták a tűzvédelmi kupolán található rácsot, majd kötélen ereszkedtek le az áruházba. Információink szerint csak az említett telefonokat vitték el, majd úgy távoztak, ahogyan jöttek: a tetőn keresztül. Feltehetőleg Nagyudvarnok irányába menekültek.

A riasztórendszert vélhetően kijátszották valahogy, hiszen csak a reggeli nyitás után derült fény arra, hogy ott jártak. A kár több tízezer eurós is lehet.

(parameter)