Kirobbanthatatlan Csicsó polgármestere, Komáromfüssön nem várhatók izgalmak

2018. október 8. - 21:52 | Régió

Földes Csaba már 16 éve áll Csicsó élén, és úgy néz ki, a második X-et is betölti polgármesterként. Komáromfüssön egytől egyig a Híd képviseletében indulnak jelöltek az összes pozícióért.

Kirobbanthatatlan Csicsó polgármestere, Komáromfüssön nem várhatók izgalmak
Fotó: cicov.sk

Az MKP képviseletében induló Földes Csabát 2002-ben választották meg először a község polgármesterének. Ezt követően minden helyhatósági választáson volt kihívója, de címét mindannyiszor megőrizte. 2006-ban 657-en tették le szavazatukat Földes mellett, míg a független Polgár Klárát csupán 180-an szerették volna a község élén látni.

Négy évvel később Földes kihívója újfent az a Polgár Klára volt, aki ekkor már a Híd támogatásában indult. Akkor szorosabb eredmény született, de Földes 586-238 arányban így is győzött. A legutóbbi helyhatósági választáson már nem jelöltette magát Polgár, helyette két független induló pályázott Földes helyére. Viszont Szigeti Attila 183, valamint Komjáthy Lóránt 95 karikája kevésnek bizonyult Földes 481 szavazatával szemben.

Idén már nem akadt kihívója a polgármesternek, aki így a jelek szerint ötödik választási ciklusát is megkezdi a községben.

A hét képviselői helyre tíz jelölt pályázik, akik közül heten az MKP képviseletében indulnak, hárman pedig függetlenek. A jelenlegi testületből négyen őriznék meg pozíciójukat.

A polgármesterjelölt:

Ing. Földes Csaba (58), polgármester, MKP

A képviselőjelöltek:

Bödők Terézia (MKP)

Csonka Tamás (független)

Egri Judit (MKP)

Darina Gábrišová (független)

Győri Andrea (MKP)

Katona István (MKP)

Andrea Krajmerová (független)

Megály Dávid (MKP)

Mező András (MKP)

Németh Aneta (MKP)

Komáromfüssön a jelenlegi polgármester, Farkas Károly két helyhatósági választáson is vereséget szenvedett, mire 2014-ben megválasztották a község élére. Tizenkét évvel ezelőtt Kardos Emillel szemben maradt alul – az MKP támogatásában induló Farkas hatvan szavazattal kapott kevesebbet.

A következő helyhatósági választáson Kardos és Farkas mellett további hárman jelöltették magukat polgármesternek. Kardos akkor is megvédte címét 147 szavazattal, bár az akkor függetlenként induló Farkas csupán 14 szavazattal maradt le. Pallag Róbert 68, az MKP-s Bölcs József 65, míg Varga Géza 18 karikát kapott.

Négy évvel ezelőtt Kardos már nem jelöltette magát, a korábbi választásokon legnagyobb kihívója pedig győzelmet aratott: Farkas ezúttal a Híd képviseletében szerzett 240 voksot, míg az ellenjelölt, az MKP-s Esztergályos Lajos 138-at kapott. Farkas Károly pozíciója nem forog veszélyben, ugyanis a novemberi választásokon nem lesz ellenfele.

A képviselőjelöltek esetében sem várható izgalom, ugyanis a hét kiadó helyért pontosan hét jelölt indul – mindannyian a Híd képviseletében.

A polgármesterjelölt:

Farkas Károly (43), polgármester, Híd

A képviselőjelöltek:

Gaál Eugen (Híd)

Mgr. Stanislav Hlavačka (Híd)

Kálmán József (Híd)

Nagy Gustáv (Híd)

Ódor Valent (Híd)

Rajkó Attila (Híd)

Szabó László (Híd)

(tt)