Kirúgták a somorjai Deichmannból, mert magyarul beszélt?

2015. november 25. - 22:58 | Régió

Az utóbbi napokban kirúgták a somorjai Deichmann cipőbolt egyik dolgozóját, mert felettese megelégelte, hogy magyarul beszélt a munkahelyén - írja a somorja.sk.

Kirúgták a somorjai Deichmannból, mert magyarul beszélt?

„Az egész országból jöttek segíteni nekünk megnyitni a somorjai boltot, többek között Dunaszerdahelyről, Trencsénből, Nagykürtösről. A problémák már ekkor kezdődtek. Az egyik hölgy zokon vette, hogy az anyanyelvemen szólok a szintén magyar, Dunaszerdahelyről érkező kollégához, valamint a telefonjaimat is magyarul intézem. Meg is jegyezték akkor többen, ha megjön a területi és a regionális menedzser, legyek inkább csendben, mert nem szeretik, ha valaki magyarul beszél.

- nyilatkozta a somorjai portálnak a később elbocsátott dolgozó, Judy.

Ha egy somorjai lépett be, tudtam, hogy magyar vagy szlovák, rengeteg embert ismerek. A magyaroknak magyarul köszöntöttem, a szlovákoknak szlovákul. A magyar vásárlókat magyarul szolgáltam ki. A nyitás napján végig dolgoztam, ahogy vasárnap is, nem volt gond, minden rendben ment. (...) Hétfőn a területi menedzser figyelt engem egész nap, de a munkámban nem talált kivetnivalót. Este mégis behívott az irodába, ahol a papír, amely alapján elbocsátottak, már az asztalon várt. Indokolnia nem kellett, benne voltam még a három hónapos próbaidőmben"

- mondja a kirúgott dolgozó, aki megkérdezte felettesét, az volt-e a probléma, hogy magyarul beszélt a vevőkkel. Erre azt a választ kapta, hogy ha egy vevő belép a boltba, annak az eladó nem köszönhet automatikusan magyarul, csak szlovákul.

(somorja.sk)