Kis híján elütött egy szlovák rendőrt, majd az autójuknak ütközött egy embercsempész Magyarországon!

2023. január 21. - 09:23 | Külföld

A 33 éves lengyel férfi hiába szaladt el, a Bács-Kiskun vármegyei rendőrök elfogták - írja a police.hu.

Kis híján elütött egy szlovák rendőrt, majd az autójuknak ütközött egy embercsempész Magyarországon!
Forrás: Police.hu

Zsana közelében csütörtökön 22 óra 5 perckor a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály munkatársai és a szlovák megerősítő erők ellenőrizni akartak egy személyautót. A sofőr a rendőri jelzést észlelve járművével megállt, majd az intézkedés megkezdése előtt a rendőröket kikerülve elhajtott.

Egy szlovák rendőrnek el kellett ugrania, hogy ne üsse el az autó. A szlovák rendőrautó követni kezdte, mely során a gépjármű mellé ért, melynek sofőrje a szolgálati autó felé kormányozta kocsiját. Emiatt érintőlegesen összeütköztek, ami miatt a szlovák gépjármű egy dombra felfutott, ez pedig további sérüléseket okozott a járművön.

A balesetben szerencsére nem sérült meg senki sem. Az embercsempész autójával ezután megállt és elszaladt, de nem jutott messzire, mivel a rendőrök elfogták.

Az autóban 10 külföldi utazott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A gyanú szerint a sofőr – ellenszolgáltatás fejében – a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés és közúti veszélyeztetés miatt eljárást indított. A 33 éves lengyel férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt feljelentést tesznek a rendőrök.

A férfit előállították, és gyanúsítottként kihallgatását követően őrizetbe veszik. A nyomozók előterjesztést tesznek az embercsempész letartóztatásának indítványozására, a migránsokat pedig a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

(1/2) Cikkünk a következő oldalon folytatódik. Kérjük lapozzon előre: