Kisiklott egy vonat Milánónál, többen meghaltak!

2020. február 6. - 08:34 | Külföld

Kisiklott egy expresszvonat Olaszországban, a Milánótól mintegy ötven kilométerre délre fekvő Lodi városánál csütörtökön korán reggel, ketten meghaltak, 27-en megsérültek - közölték hivatalosan.

Kisiklott egy vonat Milánónál, többen meghaltak!
Forrás: LOCALTEAMTV

A közkedvelt Freccia Rossa (Vörös Nyíl) expressz óránként 298 kilométeres sebességgel haladt éppen Milánóból Bolognába. Miután kisiklott, nekiütközött egy vele egy irányban haladó tehervonatnak - közölte Angelo Borrelli, az olasz polgári védelem vezetője. A baleset oka egyelőre nem ismert.

Azt, hogy két halálos áldozat van, a helyszínen újságíróknak megerősítette Marcello Cardona, Lodi város prefektusa. A RAI közszolgálati tévé helyszíni tudósításában hozzátette, hogy a két halálos áldozat egy mozdonyvezető és egy másik vasúti dolgozó. Az egyelőre nem világos, hogy melyik vonat személyzetéről van szó.

Szintén a RAI szerint a sérültek közül senkinek nem életveszélyes az állapota. Egy vonattakarító és egy utas súlyosan sérült meg.

A baleset miatt a vasúti közlekedést felfüggesztették a Milánó és Bologna közötti nagysebességű vonalon, amely a legforgalmasabb az országban. Az ezen közlekedő járatokat lassabban járható vonalakra terelték át, amivel akár egyórás késés is várható egy-egy vonat esetében.

(MTI)

Címkék: Milánó, vonat, kisiklott