A kisiklott tehervonat miatt egy ideig még problémás lesz a vasúti közlekedés Vágsellyénél

2019. július 10. - 16:20 | Régió

Egyelőre visszavonásig nem közlekednek a vonatok Vágsellye és Tornóc (Vágsellyei járás) között, miután utóbbi település vasúti állomásán kedden kisiklott egy tehervonat több vagonja..

A kisiklott tehervonat miatt egy ideig még problémás lesz a vasúti közlekedés Vágsellyénél
Fotók: TASR - További felvételekért kattints!

A személyvonatokat pótlóbuszok helyettesítik Tornóc és Vágsellye között, míg a nemzetközi járatok, melyek Budapestről Pozsony irányába tartanak és ezt a vonalat használják, Oroszváron és Rajkán át kénytelenek közlekedni.

Az egyes vonatok becsült késése 50 és 100 perc közé tehető.

A Szlovák Vasutak (ŽSR) szóvivője, Michal Lukáč közölte, hogy a baleset után azonnal megkezdték a helyreállítást. A károsult részeken kicserélik a váltórészeket és a síngerendákat az első vágányon, majd ezt követően történik a többi vágány igazítása.

A szóvivő szerint szerdán este, noha csökkentett, 30 km/órás sebességgel, de helyreállhat a vasúti forgalom az egyes vágányon, a másik vágány járhatóvá tétele azonban nem valószínű, hogy meglesz ezen a héten.

Egy magáncég tehervonata kedden reggel 6.30-kor siklott ki, személyi sérülés nem történt, az anyagi kár viszont jelentős. Eltört a sín, károsodott három tehervagon, megsemmisült a szállított áru és leállt a vasúti közlekedés - ezt mind kell majd felmérni.

A rendőrség közveszélyokozás ügyében indított eljárást.

(TASR)