Kiska eredményeket akar látni az egészségügyben

Andrej Kiska államfő szerdán elmondta, tiszteli Tomáš Drucker egészségügyi minisztert, de szerinte már elég idő eltelt ahhoz, hogy lássunk eredményeket.

Kiska eredményeket akar látni az egészségügyben
Tomáš Drucker és Andrej Kiska

Az államfő emlékeztetett, a legtöbb ember nem lát javulást az egészségügyben, sőt sokan úgy gondolják, hogy a helyzet egyre rosszabb.

“Az egészségügyi miniszternek össztársadalmi és politikai támogatásra van szüksége” – jelentette ki Kiska, miután szerdán találkozott a Páciensek Jogvédő Szövetségének (AOPP) képviselőivel.

Az AOPP vezetője, Mária Lévyová nem kívánta értékelni az elmúlt évet az egészségügy szempontjából, azt azonban elismerte, hogy a jelenlegi problematikus rendszeren nem könnyű módosítani.

Lévay szerint Druckernek eleinte ambiciózus célja voltak, amelyek még mindig nem valósultak meg: “Bizonyos dolgokban határozottabbnak kellene lennie, hiszen mindig lesznek olyanok, akik ellenezni fogják a javaslatát, ezzel számolni kell.”

Az AOPP szerint meg kellene növelni a szakorvosok számát az egyes régiókban – a miniszter ezen a téren is változásokat tervez.


TASR/para