Kiska: Ez nem egy valóságshow, itt az elnök zsarolásáról van szó

2019. február 26. - 18:01 | Belföld

Végeztem Robert Fico parlamenti képviselővel, üzente a szóvivőjén keresztül Andrej Kiska államfő, reagálva Fico keddi kijelentéseire. Roman Krpelan hozzátette: a továbbiakban már csak az ügyvédeiken és a bűnüldöző szerveken keresztül fognak kommunikálni.

Kiska: Ez nem egy valóságshow, itt az elnök zsarolásáról van szó
Fotó: tasr

„Ez nem egy valóságshow, itt az elnök zsarolásáról van szó. Az államfő végzett Robert Fico képviselővel. Azzal a törekvésével, hogy bosszút álljon az elnökön azért, mert nem nevezi ki őt az Alkotmánybíróság elnökének, minden civilizációs határt átlépett” – közölte Krpelan.

Robert Fico, a Smer-SD elnöke kedden kijelentette: kész késlekedés nélkül vallomást tenni Andrej Kiska államfő állítólagos zsarolása ügyében. Egyben rámutatott: nem ő, hanem Kiska próbálta meg befolyásolni a bűnüldöző szerveket. A volt kormányfő kihívta Kiskát egy televíziós vitára az elnöki kampány finanszírozásának témájában, mellyel kapcsolatban Fico szerint a jelenlegi államfő hazudott.

Kiska pénteken kijelentette, hogy Fico zsarolta őt az alkotmánybíró-jelöltek választásával összefüggésben. Az államfő úgy véli, hogy a KTAG cég ügyvezető igazgatója ellen indított büntetőeljárás a Smer-SD elnökének bosszúja azért, mert az elnök nem nevezi ki őt az Alkotmánybíróság élére. Fico elutasította a vádakat.

Andrej Kiska államfő adóügyeivel összefüggésben büntetőeljárás indult Eduard K., a KTAG ügyvezető igazgatója ellen. Az eljárás egy 155 633 euró összegű, jogosulatlan áfa-visszaigényléssel lehet kapcsolatban. Korábban maga az államfő is betöltötte az ügyvezetői posztot. Amíg hivatalban van, nem indítható ellene eljárás.

TASR