Kiska felszólította a koalíciós partnereket, hogy olvassák el, mire szavaznak...

2019. április 5. - 10:59 | Belföld

Andrej Kiska államfő jövő héten jelenti be, hogy visszautalja-e a parlamentnek újratárgyalásra az állami jelképekről szóló törvényt.

Kiska felszólította a koalíciós partnereket, hogy olvassák el, mire szavaznak...
Fotó: TASR

Mint ismert, március végén a szlovák törvényhozás elfogadott egy az állami jelképekről szóló jogszabályt, amely szerint május 15-től büntetendő annak a külföldi országnak a himnuszát elénekelni, amelyiknek az adott helyszínen nincs hivatalos küldöttsége.

Kiska felszólította a koalíciós partnereket, hogy olvassák el a javaslatot, mielőtt megszavazzák.

„Andrej Kiska államfő szeretné felkérni a kormánykoalíció képviselőit, hogy olvassák el, mire szavaznak, de még jobb lenne, ha már a törvény előkészítésének is nagyobb figyelmet szentelnének” – olvasható az elnöki hivatal által kiadott állásfoglalásban.

Ebben az áll, hogy Kiskát nemcsak a koalíciós Híd elnöke, hanem más koalíciós pártok képviselői is arra kérték, hogy utalja vissza a törvényt a parlamentnek. Az államfőt megszólította továbbá Simon Zsolt független parlamenti képviselő, valamint az MKP is.

Az MKP időközben felszólította azokat a hidas képviselőket, akik megszavazták a törvényt, valamint Grendel Gábort (OĽaNO), hogy adják vissza a mandátumukat.

Az ominózus, állami jelképekről szóló törvényt az SNS terjesztette be.


(TASR)

Címkék: Andrej Kiska, lex DAC