Kiska maffiázik, azaz csak néven nevezi azt, amit minden ember lát

Nem hunyhatunk szemet a fölött, hogy a maffia összeköttetésben áll az állammal, írta Andrej Kiska államfő a közösségi hálón közzétett bejegyzésében azután, hogy Robert Fico, a Smer-SD elnöke kedden felszólította őt: a megbízatási ideje végéig tartózkodjon attól, hogy Szlovákiát támadja külföldön.

Kiska maffiázik, azaz csak néven nevezi azt, amit minden ember lát
Facebook

Hasonló szellemben nyilatkozott korábban Peter Pellegrini kormányfő is. Mindketten Kiska azon kijelentéseire reagáltak, melyek egy külföldi lapban jelentek meg.

„Elnökként legszívesebben arról beszélnék, hogyan építettünk fel Szlovákiában egy szupermodern kórházat. Hogyan mozdult előre jelentősen az autópálya-építés, és hogyan fejeztük be a felsővisnyói (Višňové) alagutat. Hogyan fejeztük be annyi év után és a hatalmas emeléseket követően a mohi atomerőművet. A külföldi újságíróknak azonban nincs okuk ilyesmiről kérdezni, mert ebből semmi sem történt meg” – írta Kiska.

Hozzátette: ehelyett az újságíró és jegyese meggyilkolásával kapcsolatos kérdésekre kell válaszolnia. De kérdezik őt Vadala és Kočner összeköttetéseiről is a legmagasabb politikai körökkel, illetve a vietnami állampolgár szlovák kormánygéppel történő elrablásáról. „A Smer képviselői felróják nekem, hogy ezekről a negatív dolgokról beszélek, de én csak néven nevezem azt, amit minden ember lát” – hangsúlyozta Kiska.

TASR