Kiska nagyra értékeli a Kuciak-ügy nyomozóinak munkáját

Andrej Kiska államfő nagyra értékeli a rendőrség és a nyomozók munkáját – mondta ezt a TASR-nek a Marian Kočner ellen indult eljárásra reagálva.

Kiska nagyra értékeli a Kuciak-ügy nyomozóinak munkáját
Fotó: Cséfalvay Á. András

„Az elejétől kezdve meg voltam róla győződve, hogy a legjobb embereinket állítottuk az ügyre, és ez most be is bizonyosodott" – mondta Kiska, aki szerint mindenki a felelősök megbüntetését várja.

Kiska sajnálja, hogy csak Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolása után kezdtek el komolyabban foglalkozni Marian Kočnerrel. Az államfő emlékeztet, hogy a vállalkozó nagyon támadó volt, és többször is megfenyegette az újságírókat. Kiska ezért arra kér mindenkit, hogy vegye komolyan a fenyegetést és a zsarolást. „Lépjünk közbe, hogy ne történjen ismét tragédia" – tette hozzá.

A letartóztatásban lévő Marian Kočner vállalkozót Ján Kuciak és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolásának megrendelésével gyanúsították meg. A gyilkosság megrendelésének motivációja Kuciak újságírói tevékenysége lehetett. Ján Kuciak az Aktuality.sk hírportálnál dolgozott oknyomozó újságíróként. Őt és jegyesét 2018. február 21-én lőtték le nagymácsédi családi házukban egy 9 mm kaliberű pisztollyal. A gyilkosságért a megrendelő legalább 70 000 eurót fizetett. Eddig négy személy gyanúsítottak meg az ügyben. Mindnyájan előzetes letartóztatásban vannak.


TASR