Kiska szerint ez fontos üzenet lesz Európának és a világnak

2020. március 1. - 05:00 | Belföld

Andrej Kiska 87%-os feldolgozottság környékén nyilatkozott, pártja akkor 5,5%-on  állt, azóta még néhány századdal javult.

Kiska szerint ez fontos üzenet lesz Európának és a világnak
Andrej Kiska és csapata (Fotó: TASR)
A választások PERCRŐL PERCRE

Véleménye szerint a választások előtt ellene indított antikampánnyal a hátuk mögött egy újonnan létrejött pártnál ez is egy jó eredmény.

"Pártként hat hónap van mögöttünk, nagy valószínűséggel bejutunk a parlamentbe. Szeretném ezt megköszönni mindazoknak, akik ezt a piszkos kampányt velünk együtt elviselték" - fogalmazott az exelnök.

Elmondta még, hogy már gratulált Matovičnak és szorít a PS-Spolu koalíciónak.

Úgy látja, hogy a választások eredménnyel Szlovákia nemcsak egész Európának, de az egész világnak is üzen. 12 év után véget ér a gonosz kormányzása. Ami még fontosabb üzenet, hogy a szélsőségességet elnyomtuk, és jóval alacsonyabb eredményt ért el, mint amitől sokan féltünk" - hangsúlyozta.

A Za ľudí az egyik pozsonyi hotelben tartja eredményváróját, ahol megjelent a párt támogatói között például AdyHajdu színész és František Mikloško korábbi politikus és elnökjelölt is. Utóbbi nyilatkozta, jó hír, hogy a Smer veszít, de rossz hír, hogy közben Matovič nyeri a választásokat. "Számomra ez nem alternatíva Szlovákia számára" - fogalmazott.

(TASR)