Kiska szerint Lucia Žitňanská távozó igazságügy-miniszter nagyon magasra tette a lécet

2018. március 22. - 12:14 | Belföld

Andrej Kiska államfő meghívta az elnöki palotába Lucia Žitňanská (Most-Híd) távozó igazságügy-minisztert.

Kiska szerint Lucia Žitňanská távozó igazságügy-miniszter nagyon magasra tette a lécet
Fotók: Cséfalvay Á. András – további fotókért kattints!

A köztársasági elnök személyesen köszönte meg Lucia Žitňanskának eddigi munkáját az igazságügyi tárca élén: "Hatalmas köszönetet mondtam neki. Sajnálatos módon nagyon alacsony szintű az igazságszolgáltatásba vetett bizalom. Žitňanská miniszterasszony azonban nagy munkát fordított rá, sok mindent sikerült megoldania, és bízom benne, hogy az új miniszter, aki előtt nagyon magasra tették a lécet, folytatni fogja a munkát úgy, hogy igyekezzen visszanyerni az emberek bizalmát az igazságszolgáltatás felé."

Žitňanská az újságíróknak elárulta, meglepte az államfő meghívása. A távozó miniszter hozzátette, az elmúlt időszakban minden lépését támogatta az államfő, és érdeklődött a tárca működése iránt.

Žitňanská szerint nagy kihívás előtt áll a Híd új igazságügy-minisztere, Gál Gábor, de úgy gondolja, hogy eddig is egy elfogadható program alapján dolgoztak, amit az új kormány megalakulását követően sem készülnek megváltoztatni.

A képviselő megismételte, visszatér a parlamentbe és a Híd frakciójába.

Az új kormánnyal kapcsolatban a leköszönő miniszter úgy látja, esélyt kell adni Pellegrini kormányának, és elvárja tőlük, hogy megértik, mi zajlik jelenleg a társadalomban. Žitňanská hozzátette, az emberek tízezrei nem csak az elmúlt hetek eseményei miatt vonultak utcára.

Tibor Gašparral kapcsolatban elmondta, már régóta várja a rendőrfőkapitány lemondását, de szerinte ez most már elsősorban a belügyminiszterre vonatkozik. Druckerre szerinte hatalmas nyomás nehezedik majd, a nyilvánosságnak nagy elvárásai lesznek felé, de Žitňanská úgy látja, a belügyminiszter azon lesz, hogy teljesítse ezeket az elvárásokat.

Andrej Kiska államfőhöz hasonlóan Lucia Žitňanská is azt várja az új kormánytól, hogy a korábbihoz képest más stílusban vezessék az országot.

Kapcsolódó cikkek:

-para-