Kiska visszavágott Kaliňáknak: a saját csapdájába esett!

Andrej Kiska szerint Robert Kaliňák belügyminiszter legújabb támadásával is bizonyította, ki áll az államfő ellen irányuló támadások mögött.

Amint arról korábban beszámoltunk, a belügyminiszter a csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette, számlát küldenek a kormánygép kitakarításáról, mert Kiska hivatalos mexikói útja után teljesen össze volt hányva, s azt ki kellett pucoltatni.

Roman Krpelan, Andrej Kiska szóvivője elmondta, a belügyminiszter a saját csapdájába esett, hiszen mostmár világos, ki is áll az államfő ellen indított lejáratókampány mögött:

„A belügyminiszter a csütörtöki sajtótájékoztatón beszélt arról a nyomozásról, amelyről valójában nem is szabadna tudnia”

– húzta alá a szóvivő, majd hozzátette, Kaliňák a Malina Hedviggel kapcsolatos ügyben is elkövetette ugyanezt a hibát.


Kapcsolódó cikk:

Kaliňák Kiskára kenne egy másfél hónapos hányást


 

A szóvivő hozzátette, szánalmas, ahogy kinevetik az embereket azért, mert rosszul lettek a repülőn. „Már Mexikóban a reptér felé vezető úton is szükség volt a mentőre, a delegáció egyik tagjának ugyanis gyomorbántalmai voltak az ételtől” – tisztázta a helyzetet a szóvivő, majd megjegyezte, az illető nem az elnöki hivatal munkatársa.

Kaliňák csütörtökön kifejtette, már hosszú ideje komplikált a kapcsolata az államfővel, s egyúttal ragaszkodott ahhoz a kijelentéséhez is, hogy nincs befolyása a NAKA-ra, s ahogy ő tudja, a NAKA nem foglalkozott Kiska adóügyeivel. Mondanivalójához hozzátette, nem tudja, hogyan került nyilvánosságra az az elnök adócsalással kapcsolatos ügye. „Én nem harcolok vele. Az elnök úr harcol velem. Én nem tettem semmilyen kijelentést vele kapcsolatban.“ – jelentette ki a belügyminiszter.


TASR/para